Välkommen till Konstuniversitetet!

 

Människor i en hall

 

Grattis – du har klarat den svåra urvalsprocessen och blivit antagen till Konstuniversitetet. Vi tror på dina chanser att lyckas i konstens krävande men inspirerande värld.

Du håller på att inleda ett skede i livet som är fyllt av möjligheter. Hurdan konstnär, pedagog eller konstexpert vill du bli och hurdana chanser vill du utnyttja? Dessa är utmanande frågor, men du är inte ensam:  på hela Konstuniversitetets personals vägnar kan vi lova att vårt mål är att utnyttja all vår kompetens och erfarenhet för att stöda dig så att du kan identifiera dina egna möjligheter och mål samt fatta de rätta besluten. Och naturligtvis vill vi erbjuda den bästa möjliga undervisningen som stöd för din inlärningsprocess.

När du inleder dina studier, blir du en medlem i Konstuniversitetets gemenskap som består av studerande och personal på tre akademier. Du blir din egen akademis studerande men också en del av en mindre gemenskap inom ditt eget konstområde. Du hör alltså samtidigt till flera olika grupper där du kan hitta själsfränder som du kan arbeta, dela din vardag, utveckla konstnärliga idéer och påverka universitetets verksamhet med.

Välkommen till Konstuniversitetet – var aktiv och gör vår gemenskap sådan som du vill!

Dekaner Jan Kaila, Maarit Ruikka och Kaarlo Hildén

Konstuniversitetet