Tilat ja järjestelmät

Tietoa Taideyliopiston tiloista, IT-palveluista ja järjestelmistä, se niiden käytöstä. 
Tilat ja järjestelmät:

Tilat

 

Taideyliopisto sijaitsee Helsingissä kahdella kampuksella - Töölössä ja Sörnäisissä/Vallilassa. Lisäksi Sibelius-Akatemialla on toimipiste myös Kuopiossa. 

Huom! Koronapandemian vuoksi Taideyliopiston tilat ovat tällä hetkellä suljettuina. Tilat avautuvat jälleen 10.8. Koronapandemiaan liittyvää tilojen käytön ohjeistusta voi seurata Taideyliopiston verkkosivuilla.

Sibelius-Akatemia toimii Helsingissä kolmessa eri talossa sekä lisäksi Kuopiossa ja Seinäjoella:

 • M-talo eli Musiikkitalo (Töölönlahdenkatu 16 C)
 • N-talo (Nervanderinkatu 13)
 • R-talo (Pohjoinen rautatiekatu 9)
 • Kuopion toimipiste (Kuopionlahdenkatu 23 C, 70100 Kuopio) 
 • Seinäjoen toimipiste (Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki) 

Virastomestarit ovat tavoitettavissa talojen aukioloaikoina, muuten taloihin kuljetaan kulkuavaimella. 

Teatterikorkeakoulu toimii osoitteissa Haapaniemenkatu 6 (Teak-Kookos) ja Lintulahdenkatu 3 (Teak-Vässi). Teatterikorkeakoulun tiloissa kuljetaan ns. etälukuavaimilla.

Kuvataideakatemia toimii osoitteessa Elimäenkatu 25 A. Lisäksi Kuvataideakatemialla on Exhibition Laboratory eli yleisölle avoin opetus- ja näyttelytila joka sijaitsee osoitteessa Merimiehenkatu 36. Exhibition Laboratory Project Room puolestaan on Kuvataideakatemian näyttelytila, joka sijaitsee osoitteessa Lönnrotinkatu 35.

Lisätietoja ja aukioloajat Artsista.

Lisää tietoa Kuvataideakatemian tiloista

Tilat ja kulkuoikeudet

Suurin osa Kuvataideakatemian opetus- ja työtiloista sijaitsee Elimäenkadulla. Lisäksi kuvanveiston työtiloja (KuvA Paja) on osoitteessa Levytie 6, 00830 Helsinki. Elimäenkadulla sijaitsevat myös Taideyliopiston kuvataiteen kirjasto (2. krs) ja opiskelijaruokala (1. krs).

Lukukauden aikana Kuvataideakatemia on avoinna maanantaista torstaihin kello 8.00-18.00 ja perjantaisin kello 8.00-17.00. Osaan tiloista tarvitset kulkutunnisteen myös aukioloaikoina. Kulkutunnisteen voi hakea vahtimestareilta KuvAn infopisteestä 17.8. (Elimäenkatu 25 A, 1. kerros), kun olet vieraillut opintotoimistossa.

Avaimet ja kulkutunnisteet palautetaan työ /opiskelusuhteen päättyessä infopisteeseen. Mikäli havaitset kulkutunnisteen kadonneen, ota välittömästi yhteyttä vahtimestariin, kuva.toimitilapalvelut@uniarts.fi, p. 029 447 4406.

Syksyn aikana perehdytään tilojen turvalliseen käyttöön henkilökunnan ohjauksessa sekä HätäEA- ja alkusammutus koulutuksissa.

Opiskelijoiden työtilat

Kaikilla Kuvataideakatemian perustutkinto-opiskelijoilla on oikeus työtilaan tutkintonsa tavoitteellisen suoritusajan ajaksi (5,5 tai 2 vuotta). Työtilalla tarkoitetaan opiskelijalle osoitettua työpistettä, työtilaa tai jaettua työhuonetta, jossa hän voi tehdä itsenäistä taiteellista työtä. Ensimmäisen vuosikurssin kandidaattiopiskelijat työskentelevät syyslukukauden Johdatus itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn ja opetusalueisiin -jaksolle osoitetuissa työtiloissa.

Opiskelijan valitsema opetusalue osoittaa kandidaatin tutkintoa suorittavalle opiskelijalle ensimmäisenä keväänä hänen työskentelyynsä sopivan työtilan. Oma opetusalue osoittaa maisteriopiskelijoille heidän työskentelyynsä sopivan työtilan opintojen alkaessa. Myös vaihto-opiskelijoille osoitetaan työtila opetusalueilta ja vastaavasti Kuvataideakatemiasta vaihtoon lähtevän opiskelijan on luovuttava työtilastaan vaihdon ajaksi.

Opiskelijat voivat työskennellä omissa työtiloissaan pääsääntöisesti läpi vuorokauden kaikkina viikonpäivinä lukuun ottamatta niitä ajanjaksoja, jolloin Kuvataideakatemia on kokonaisuudessaan suljettu.

Työtilaa saa käyttää ainoastaan opiskelutarkoituksiin. Kuvataideakatemian tilat ovat rajalliset eikä teosten varastointimahdollisuutta ole. Valmiit teokset on kuljetettava pois akatemian tiloista.

Opetusalueiden työtiloista vastaavat työmestarit.

Pysäköinti

Kuvataideakatemialla ei ole henkilökohtaisia eikä erillisiä vierasparkkipaikkoja. Elimäenkadun läheisyydessä on alue ilmaiselle pysäköinnille. Polkupyörät voi viedä Elimäenkadun kiinteistön takana oleviin telineisiin.

Näyttelytilat Kuvataideakatemiassa

Tutustu näyttelyihin Exhibition Laboratoryn sivuilla

Näyttelyt ja muut julkiset esiintymiset ovat tärkeä osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian opetusta. Taiteellista toimintaa ovat niin näyttelyt, projektit, työpajat kuin messutkin. Toimintaa on sekä kotimaassa että ulkomailla; KuvAn omissa tiloissa ja yhteistyökumppanien kanssa muualla. Kuvan Kevät on Kuvataideakatemiasta valmistuvien kuvataiteen maistereiden lopputyönäyttely.

Näyttelytilat ovat avoinna näyttelyiden aikana ti–su klo 11–18.

Exhibition Laboratory (Merimiehenkatu 36)

Exhibition Laboratoryn teemallinen ohjelma muodostuu näyttelyistä, keskusteluista, luennoista ja julkaisuista. Exhibition Laboratoryssa nykytaide keskustelee muiden taiteen ja tieteen alojen kanssa. Sen toiminta on opiskelijoiden lisäksi avointa niin taidealojen ammattilaisille kuin suurelle yleisölle.

Project Room (Lönnrotinkatu 35)

Kuvataideakatemian Exhibition Laboratoryn Project Room sijaitsee osoitteessa Lönnrotinkatu 35:ssä. Aikoja 186m2 näyttelytilaan jaetaan hakemusten ja työhuoneilla tapahtuvan näyttelyhakukierrosten perusteella lähinnä maisterin tutkinnon toisen julkisen esiintymien esityspaikaksi.

Taskugalleria (Elimäenkatu 25-27)

Kuvataideakatemian toimipisteessä Vallilassa, tila-aikataiteiden koulutusohjelman yhteydessä 3. kerroksessa sijaitsee vapaamuotoisia näyttelyprojekteja varten tarkoitettu Taskugalleria. Opiskelijoiden on mahdollista järjestää tilassa näyttelyitä ja esityksiä laidasta laitaan. Taskugalleria on avoinna myös ulkopuoliselle yleisölle.

Lisää tietoa Sibelius-Akatemian tiloista

Sibelius-Akatemian Helsingin yksikkö toimii kolmessa toimipisteessä: Musiikkitalolla, N-talolla ja R-talolla. Toimipisteiden osoitteet.

Uudet opiskelijat saavat aloitusperiodilla kulkutunnisteet, joilla pääsee lukittuihin tiloihin. Kulkutunnisteet ovat henkilökohtaisia ja jokainen on vastuussa oman kulkutunnisteensa asianmukaisesta käytöstä. Tunnistetta ei saa lainata muille eikä muita saa päästää tiloihin omalla tunnisteella.

Oman kulkutunnisteen voi käydä hakemassa M- ja N-/R-talojen infopisteistä aloitusperiodilla maanantaista perjantaihin klo 8-16. N- ja R-taloilla on yhteinen kulkutunniste ja M-talolla oma erillinen.

Opiskelijat voivat varata käyttöönsä tiloja Peppi-järjestelmän kautta. Peppi löytyy osoitteesta student.peppi.uniarts.fi ja sinne pääse kirjautumaan omilla uniarts-tunnuksilla. Opastus ja ohjeet järjestelmät käyttöön annetaan aloitusperiodilla.

Lisää tietoa Teatterikorkeakoulun tiloista

Teatterikorkeakoulun tilat


Taideyliopisto rakentaa parhaillaan Teatterikorkeakoulun naapuriin uudisrakennusta, jonka on tarkoitus valmistua viimeistään vuonna 2021. Uusi oppimis- ja työympäristö on tarkoitettu etenkin Kuvataideakatemian käyttöön.

Taideyliopiston toiminta keskittyy tulevaisuudessa Helsingissä kahdelle kampukselle: Töölön kampus keskittyy ensi sijassa musiikin opetukseen ja Sörnäisten kampus kuvataiteen sekä teatterin ja tanssin opetukseen.

 

Tällä hetkellä Teatterikorkeakoulu toimii kahdessa toimipisteessä: TeaK-Kookos ja TeaK-Vässi.
TeaK-Vässillä toimii valosuunnittelun ja äänisuunnittelun koulutus. Muu toiminta sijoittuu TeaK-Kookokselle.

TeaK-Vässi

käyntiosoite: Lintulahdenkatu 3
postiosoite: PL 20, 00097 Taideyliopisto
Aukiolo: 24/7 (vaatii Vässille ohjelmoidun etälukuavaimen)

TeaK-Kookos

käyntiosoite: Haapaniemenkatu 6
postiosoite PL 20, 00097 Taideyliopisto
Aukiolo:
ma–pe klo 8–22
la klo 10-18
su klo 10–17
 

TeaK-Kookoksen tiloissa toimii koulutus-/maisteriohjelmien toiminnan ohella mm.:

   • Taideyliopiston kirjasto joka on kaikille avoin, yliopiston opetuksen ja tutkimuksen eri taiteenaloille erikoistunut taidekirjasto. Taideyliopiston kirjasto tarjoaa palveluitaan neljässä eri toimipisteessä: Kuvataideakatemiassa, Teatterikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa sekä Helsingissä että Kuopiossa.

   • Opiskelija- ja henkilökuntaravintola Fazer Amicasta saa aamiaista, lounasta ja välipalaa.Kulkuoikeudet ja tilojen käyttö

Teatterikorkeakoulun tiloissa kuljetaan kulkutunnisteilla. Toimitilapalvelut jakaa kulkutunnisteet ja pukukaapin avaimet opiskelun aloituksen yhteydessä keskitetysti. Kulkutunnisteilla pääsee kulkemaan opetustiloissa aukioloaikojen puitteissa, hallinnon kerrokseen klo 8:30-16:15. Kulkutunnisteet lakkaavat toimimasta puolta tuntia ennen talon sulkemista. Ajantasaiset aukioloajat löytyvät aina Artsista.

Toimitilapalveluiden vahtimestarit tavoittaa TeaK-Kookoksella Torin infossa sekä puhelimitse numerosta 0400-792007. Vahtimestarit auttavat mm. kaikessa tiloihin ja kulkuoikeuksiin liittyvissä asioissa. Heiltä voi kysyä likimain mitä vain ja he ohjaavat oikean tiedon äärelle.

TeaKin opiskelijat voivat käyttää TeaKin opetustiloja omaan harjoitteluun ja taiteelliseen toimintaan. Tilavaraukset tehdään sähköisesti Pepissä, jonne kirjaudutaan uniarts-tunnuksilla. Varausoikeus on pisimmillään viiden päivän päähän ja enintään kymmeneksi tunniksi viikossa.

Kookoksella opiskelijoilla on myös käytössä kuntosali talon aukioloaikoina ja Ylioppilaskunnalla on oma tila Bunkkeri, jonka tilavarauksesta vastaa ylioppilaskunnan TeaK-jaosto.

Kesäaikana TeaK-Kookos on kiinni 27.6. - 26.7.

Käyttäjätunnukset

 

Uusien opiskelijoiden tunnukset luodaan automaattisesti, kun opinto-oikeudet on rekisteröity, ja ne ovat astuneet voimaan.

Tunnuksen käyttöönotto ja salasanan vaihto tehdään itsepalveluna pankkitunnuksilla osoitteessa https://salasana.uniarts.fi. Tunnuksen käyttöönotto onnistuu, kun opinto-oikeus on astunut voimaan elokuun alussa.

Taideyliopiston käyttäjätunnus on muotoa abc12345, ja sitä käytetään Taideyliopiston IT-palveluihin kirjautumiseen (tietokoneet ja internet-palvelut).

Taideyliopiston tunnukset ovat henkilökohtaisia. Älä anna salasanaasi toisen käyttöön missään tilanteessa! Älä käytä yliopiston käyttäjätunnusta ja itse valitsemaasi salasanaa muissa kuin yliopiston palveluissa.

Sinun kannattaa käydä läpi käyttösäännöt jo ennen tunnusten aktivoimista, koska käyttövaltuus edellyttää käyttösääntöjen tuntemista ja noudattamista.

Dokumentit: Käyttösäännöt, Sähköpostisäännöt, Seuraamukset rikkomuksista

Opiskelijan verkkopalvelut

Kaikkiin opiskelijan verkkopalveluihin pääset Artsi-intranetin kohdasta Työkalut tai alla olevilla palveluiden suorilla osoitteilla.

Sähköposti

Suora osoite Taideyliopiston sähköpostiin: webmail.uniarts.fi

Opinto-opas

Taideyliopiston opinto-oppaan löydät osoitteesta opinto-opas.uniarts.fi. Opinto-opasta pääset katselemaan ilman kirjautumista. Opinto-oppaasta löydät opetussuunnitelmat, opintojaksojen kuvaukset sekä opetuksen lukuvuosittaiset toteutustiedot (kurssit). Voit myös tutustua kaikille Taideyliopiston opiskelijoille tarjolla olevaan opintotarjontaan, kuten liikkuvuusopintoihin. Opetukseen ilmoittaudutaan WebOodissa.

WebOodi

WebOodi on opiskelun verkkopalvelu osoitteessa https://weboodi.uniarts.fi.

Weboodin avulla voit:

 • Tehdä oman henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS)
 • Ilmoittautua ryhmäopetukseen
 • Tarkistaa sinulle myönnetyn opetuksen
 • Tarkistaa omat opintosuorituksesi
 • Antaa palautetta suorittamastasi ryhmäopetuksesta (vain SibA)
 • Hallinnoida omia yhteystietojasi

Uutena opiskelijana teet HOPSisi aloitusperiodilla ja ilmoittaudut silloin myös ensimmäisen vuoden opetusryhmiin.

Lukujärjestykset

Lukujärjestykset-työkalu löytyy osoitteesta lukujarjestykset.uniarts.fi. Lukujärjestykset-työkalun avulla pääset suunnittelemaan omaa lukujärjestystäsi valitsemalla siihen haluamiasi kursseja. Työkalun kautta voit myös hakea itsellesi oman ryhmäsi lukujärjestyksen. Työkalua voi selailla ilman kirjautumista, mutta lukujärjestyksen tallentaminen vaatii kirjautumisen omilla uniarts-tunnuksilla. Video-ohjeen Lukujärjestykset-työkalun käyttöön löydät Lukujärjestykset-työkalun etusivulta.

Peppi

Peppi on Taideyliopiston opintotietojärjestelmä, jonne pääset osoitteessa student.peppi.uniarts.fi. Peppiin kirjaudutaan omilla uniarts-käyttäjätunnuksilla. Pepissä voit varata opintoihisi liittyviä harjoitus- ja muita tiloja. Video-ohjeita tilavarausten tekemiseen löydät Pepistä. Pepistä löydät myös suorat linkit muihin palveluihin (Opinto-opas, WebOodi ja Lukujärjestykset). 

Tuudo

Tuudo on mobiiliapplikaatio, jolla pääset käyttämään Peppi-opintotietojärjestelmää kännykälläsi tai tabletillasi. Tuudosta tällä hetkellä löytyviä palveluita ovat mm.

 • tilavaraus
 • Taideyliopiston opiskelijoille suunnatut uutiset
 • julkisen liikenteen aikataulut

Tuudon voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta Android- tai iOS-laitteille.

Hyödyllisiä linkkejä (vaatii kirjautumisen intranet Artsiin)

Opintoasioihin liittyvät lomakkeet

HOPS-ohjeet

Opintoneuvonta

Intranet Artsi

 

Artsi on kaikkien taideyliopistolaisten yhteinen intranet, jota seuraamalla pysyt mukana ajankohtaisissa asioissa. Kaikki taideyliopistolaiset ovat Artsissa sisällöntuottajia eli jokainen käyttäjä voi lisätä esim. uutisia, ryhmätyötiloja, tilapäivityksiä, keskusteluja ja dokumentteja. Kirjaudu Artsiin osoitteessa https://artsi.uniarts.fi
 

Ajankohtaisen sisällön seuraaminen
 

Artsin etusivun uutis-, tapahtuma- ja keskustelulistat koostavat sekä kaikille yhteiset että omien jäsenryhmien päivitykset. Näitä seuraamalla saa yleiskuvan ajankohtaisista asioista. Ajankohtaista-valikkoon on koottu kaikki Artsin ajankohtaiset osiot. Sieltä löytyvät esim. ruokalistat, uutiskirjeet, avoimet työpaikat ja erilaiset hakuilmoitukset. Ryhmien etusivuilla on kooste ryhmän viimeisimmistä sisällöistä.

 

Sisällön lisääminen

Kaikki sisällön lisäämisen työkalut ovat Toiminnot-valikossa. Lomakkeen täyttämällä voi lisätä sisältöä Artsiin ja omiin jäsenryhmiin. Kaikki taideyliopistolaiset voivat lisätä Artsiin sisältöä.

Sisällön hakeminen

Artsin tärkeimmät hakutoiminnallisuudet ovat yleinen haku, tiedosto- ja lomakehaku sekä henkilöhaku. Ne löytyvät päävalikosta tai sen läheisyydestä.

Hakuja voi rajata erilaisilla hakukriteereillä, jotka löytyvät hakutulossivun vasemmasta reunasta.

Esim. dokumentteja voi hakea käyttäen joko yhtä tai useampaa hakukriteeriä. Mitä enemmän hakukriteerejä on käytetty, sitä tarkemman hakutuloksen saa.

Omat ryhmät

Käyttäjän omat jäsenryhmät ja pääsy niihin on Ryhmät-valikossa, josta pääsee myös kaikkien ryhmien listaan ja uuden ryhmän perustamiseen.

 

 

 

 

 

Sisällön lisääminen omiin suosikkeihin

Kun lisäät sivun tai dokumentin omiin suosikkeihisi, saat nopeamman pääsyn usein käyttämiisi sisältöihin. Sisällön voi lisätä omiin suosikkeihin painamalla sivun oikeasta yläkulmasta tai tiedosto- ja lomakehaussa Lisää suosikkeihin.

IT-palvelut ja käyttäjätuki

IT-tuki

Taideyliopiston IT-tukipalvelut auttavat kaikissa IT-palveluihin liittyvissä kysymyksissä

Puhelin: 0294 47 2200  – avoinna arkisin klo 8:30-16:00

Sähköposti: help@uniarts.fi

IT-tukipalvelupisteet auki akatemioissa arkisin klo 10:00-15:00. Huom! On todennäköistä, että IT-palvelupisteet eivät ole avoinna vielä elokuussa. Tavoitat heidät kuitenkin sähköpostitse ja puhelimitse.

Langaton verkko omille laitteille

UniartsPublic-verkko on käytettävissä henkilökohtaisilla laitteilla. Verkon kautta ei pääse rajoitettuihin IT-palveluihin, kuten turvatulostukseen.

Käytettävissä on myös kansainvälinen verkkovierailupalvelu Eduroam, joka tukee ja edistää käyttäjiensä liikkuvuutta yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Eduroamiin kirjaudutaan käyttäen Taideyliopiston käyttäjätunnusta muodossa abc12345@uniarts.fi

Lue lisää Eduroamista: http://www.eduroam.org
 

Taideyliopiston tietokoneet IT-luokissa ja kirjastoissa

Kaikista IT-luokista ja kirjastoista löytyy seuraavat perusohjelmistot:

 • Microsoft Office-paketti (Word, Excel, Powerpoint)
 • Adobe Acrobat DC
 • Chrome, Firefox

IT-luokissa on myös akatemiakohtaisia erikoisohjelmistoja, kuten nuotinnus-, mallinnus-, kuvan- ja videonkäsittelyohjelmistoja.

Koneille kirjaudutaan Taideyliopiston tunnuksella.

IT-luokkien koneiden paikallisesti tallennetut tiedostot siivotaan automaattisesti kerran vuorokaudessa. Tiedostojen tallennusta varten käytettävissä on verkkokotikansio, O365-pilvitallennus tai oma ulkoinen USB_tallennusmedia.

Tarve lisäohjelmistoille? Onko IT-luokan kone rikki? Ota yhteyttä IT-tukipalveluihin.
 

Tulostaminen ja kopiointi

Taideyliopisto käyttää turvatulostuspalvelua, jossa vain oman tulostustyön voi vapauttaa miltä tahansa monitoimilaitteelta yliopistossa

Tietokoneille asennetun turvatulostimen nimi on ”Turvatulostus” tai ”Secure print”

Opiskelijoiden tulostuskorttina toimii ensisijaisesti HSL:n matkakortti (kortin rekisteröimisohjeet ovat monitoimilaitteiden yhteydessä).

Mobiilitulostuspalvelulla voi tulostaa Taideyliopiston sähköpostin kautta henkilökohtaisellakin laitteella. Tulostettava tiedosto lähetetään liitetiedostona osoitteseen print@uniarts.fi ja tiedosto on vapautettavissa monitoimilaitteelta.

Opiskelijoilla on käytössä tulostus- ja kopiointikiintiöt. Ilmaisen tulostuskiintiön loputtua kiintiötä voi ostaa lisää osoitteesta https://lataamo.uniarts.fi

Opiskelijoiden käyttöön tarkoitetut monitoimilaitteet on sijoitettu akatemioissa seuraaviin kerroksiin:

M-talo: monitoimilaitteet 1., 2., 3., 5. ja 7. kerroksessa
N-talo: monitoimilaite 3. kerroksessa
R-talo: monitoimilaite 4. ja 5. kerroksessa
TeaK: monitoimilaitteet 1. ja 4. kerroksessa ja VÄSissä
KuvA: monitoimilaitteet 2. ja 3. kerroksessa

 

Taideyliopiston tallennuspalvelut

Opiskelijoiden käytettävissä on kaksi tiedostojen tallennuspalvelua eri käyttötarkoituksiin.

 • Verkkokotikansio on tietoturvallisin ja luotettavin tiedostojen tallennuspaikka. IT-luokkien koneille kirjautuessa henkilökohtainen verkkokotikansio yhdistyy automaattisesti. Verkkokotikansio on käytettävissä vain IT-luokista tai kirjastoista. IT-palvelut suosittelevat varmuuskopioimaan henkilökohtaiselle verkkokansiolle kaikki tärkeät opiskeluun liittyvät tiedostot.
 • Internet-selaimella käytettävässä Office365-pilvipalvelussa OneDrive tarjoaa henkilökohtaista pilvitallennustilaa, ja ryhmiä varten on käytettävissä Groups-yhteistyöpalvelu. Office365:n avulla voi helposti jakaa ja työstää tiedostoja yksin tai ryhmässä. Kaikkiin Office365-pilvipalvelun ominaisuuksiin pääsee webmailin kautta https://webmail.uniarts.fi

Tietosuoja ja tietoturva

Taideyliopisto käsittelee henkilötietojasi mm. kun kirjaamme opiskelijoiden lukuvuosi-ilmoittautumisia, opetukseen ilmoittautumisia, opintosuorituksia, hyväksilukemisia, opiskelijavaihtoja, tutkintoja, laadimme ja tulostamme todistuksia ja opintosuoritusotteita. Tarvitsemme henkilötietoja myös opetuksen ja ohjauksen järjestämisessä, opetukseen liittyvän taiteellisessa toiminnassa, opiskelijapalautteen keräämisessä. Yliopisto välittää lisäksi ylioppilaskunnan jäsenyyttä koskevaa tietoa ylioppilaskunnalle. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on mahdollistaa opiskelu, opetus ja muut yliopistolain mukaiset yliopiston tehtävät sekä yliopiston viranomaistehtävät.

Opiskelijan tietosuojaseloste ja lisätietoa tietosuojasta: http://www.uniarts.fi/tietosuoja-taideyliopistossa  

Tietoturvan muistilista opiskelijalle:

 • Taideyliopiston tunnuksesi ja salasanasi ovat henkilökohtaisia
 • Käytä Taideyliopiston tunnusta ja salasanaa vain yliopiston palveluissa. Käytä muissa palveluissa eri salasanoja!
 • Älä kerro salasanojasi kenellekään
 • Älä lähetä tunnuksia ja salasanoja sähköpostissa
 • Älä avaa epäilyttäviä linkkejä
 • Älä avaa epäilyttäviä sähköpostiviestejä ja roskapostia
 • Kaikki viestit eivät välttämättä ole peräisin osoitteesta, josta ne näyttävät tulevan
 • Käytä turvatulostusta
 • Käsittele (henkilö)tietoja huolellisesti ja siten, että sivulliset eivät pääse niihin käsiksi
 • Älä jätä puhelintasi ja tietokonettasi sivullisten ulottuville
 • Suojaa laitteesi salasanoilla / PIN-koodilla
 • Perehdy ohjeisiin!
 • Kysymyksiä tai huolia tietoturvasta tai tietosuojasta? Voit ottaa yhteyttä IT-tukipalveluihin ja kysyä neuvoa!