Opiskelijan palvelut

Opiskelijan palvelut:

Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

 

Opiskelijakortti

Voimassa olevalla opiskelijakortilla osoitat olevasi opiskelija esim. VR:n junissa, HSL:n toimistolla päivittäessäsi matkakorttiisi opiskelija-alennuksen ja aterioidessasi opiskelija-ravintoloissa. Opiskelijakortti on myös esitettävä asioitaessa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS). Opiskelijakortilla saatavia paikallisia ja valtakunnallisia etuja on koottu Frankin verkkopalveluun.

Opiskelijakortti pitää päivittää lukukausi-/lukuvuositarralla etuuksien saamiseksi (Ylioppilaskunta jakaa lukuvuositarroja syksyisin). Opiskelija-alennukset ja edut saat vain läsnäolevana opiskelijana.

Opiskelijakortti tilataan Frankin verkkopalvelusta. Ennen kortin tilaamista on sinun ilmoittauduttava yliopistoon maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Kortin tilaaminen käy helposti sähköisessä muodossa olevan kuvan kanssa ja kortti maksetaan tilauksen yhteydessä. Voit tilata kortin aikaisintaan 7.8.2020. (Tammikuussa aloittavat uudet opiskelijat voivat tilata opiskelijakortin aikaisintaan 11.1.2021.)

Opiskelijakortin saa joko maksuominaisuudella tai ilman maksuominaisuutta tai digitaalisena.  Erilaisista korttivaihtoehdoista löydät lisätietoa Frankin verkkopalvelusta

VR:n opiskelija-alennus

Saat VR:n junissa opiskelija-alennuksen Frankin muovisella tai digitaalisella opiskelijakortilla. Ennen opiskelijakortin saamista voit käyttää 3 kuukauden ajan VR:n väliaikaista opiskelijatodistusta, johon tarvitset akatemiasi opintopalveluista allekirjoituksen ja leiman. Lisätietoa VR:n opiskelija-alennuksesta: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/opiskelijat_uusi. Sivustolta voiit myös ladata väliaikaisen VR:n opiskelijatodistuksen (Tilapäinen todistus).

Matkahuollon opiskelija-alennus

Saat linja-autoissa opiskelija-alennuksen Frankin muovisella tai digitaalisella opiskelijakortilla. Voit vaihtoehtoisesti hankkia itsellesi Matkahuollon oman opiskelijakortin. Matkahuollon opiskelijakortin saamiseksi sinun tulee  täyttää Matkahuollon opiskelijatodistus ja pyytää siihen akatemiasi opintopalveluista allekirjoitus ja leima: https://www.matkahuolto.fi/opiskelijalippu-ja-opiskelijakortti-> Todistus opiskelijakortin saamiseksi.

HSL:n (Helsingin Seudun Liikenne) opiskelija-alennus

HSL myöntää pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkoihin opiskelija-alennuksen pääkaupunkiseudulla kirjoilla oleville päätoimisille opiskelijoille. Voit ostaa opiskelijahintaisen matkalipun joko HSL-sovelluksella tai HSL-matkakortilla. Lisätietoja ja ohjeet opiskelijahintaisen matkalipun hankkimiseen löydät HSL:n sivuilta

Muita opiskelija-alennuksia

Monet museot, teatterit, musiikkitapahtumat, liikuntapaikat, kahvilat, kaupat jne. myöntävät opiskelijoille alennuksia. Opiskelijakortilla saat opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloissa ympäri Suomen. Aina kannattaa kysyä alennuksia. Taideyliopiston opiskelijat pääsevät ilmaiseksi lähes kaikkiin oman yliopiston opiskelijaesityksiin ja -näyttelyihin.

Ylioppilaskunta

 

Tervehdys, uusi opiskelija – Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) toivottaa sinut tervetulleeksi opiskelemaan Taideyliopistoon! Jokaisessa suomalaisessa yliopistossa on oma ylioppilaskuntansa, ja TaiYo on kaikkien Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisö sekä etu- ja palvelujärjestö. Läsnäolevana perustutkinto-opiskelijana eli kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavana opiskelijana kuulut automaattisesti ylioppilaskuntaan, minkä lisäksi mm. vaihto-opiskelijat ja tohtorin tutkintoa suorittavat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi. TaiYo:n tehtävänä on toimia jäsentensä yhdyssiteenä, huolehtia opiskelijoiden eduista ja oikeuksista sekä tarjota opiskelua helpottavia palveluja.

Lue ylioppilaskunnan tervehdys uusille opiskelijoille ja esittely pähkinänkuoressa! 

Tutustu TaiYo:n toimittamaan Uuden opiskelijan oppaaseen. Opas on tuhti tietopaketti Taideyliopistosta, sen käytännöistä, opiskelijan arjesta ja ylioppilaskunnasta.

Lue lisää ylioppilaskunnan toiminnasta, opiskelusta Taideyliopistossa ja opiskelijaelämästä TaiYo:n nettisivuilta.

Kansainvälisyys

 

Taideyliopiston opiskelijan on mahdollista sisällyttää kansainvälistymisosio opintoihinsa. Kansainvälistyminen voi olla esimerkiksi opiskelijavaihtoa tai ulkomaan harjoittelu, osallistumista mestarikurssille, työpajoihin tai näyttelyihin ja festivaaleille jne. Lisätietoa kansainvälisyydestä ARTSIssa.

Saapuville vaihto-opiskelijoille järjestetään perehdytystä aloitusperiodin aikana. Haku opiskelijavaihtoon on alkukeväästä.

Kirjasto

 

Taideyliopiston kirjasto on kaikille avoin, yliopiston opetuksen ja tutkimuksen eri taiteenaloille erikoistunut taidekirjasto. Taideyliopiston kirjasto tarjoaa palveluitaan neljässä eri toimipisteessä: Kuvataideakatemiassa, Teatterikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa sekä Helsingissä että Kuopiossa.

Kirjastoon tutustuminen on osa uusien opiskelijoiden orientaatiota.

Tutustu kirjastoon täällä.