Kuvataideakatemian orientoivat opinnot

Opintojen aloitus


Orientoivat opinnot (2 op) on pakollinen osa kandidaatin tutkinnon perusopintoja. Sen tarkoituksena on antaa työkaluja opintoihin Kuvataideakatemiassa, ja tutustuttaa yliopistoyhteisöön. Orientaatio alkaa ensimmäisellä viikolla, ja jatkuu syyslukukauden aikana.

 

Uusien opiskelijoiden vastaanotto

Torstai 20.8.2020:
Uusien opiskelijoiden vastaanotto on Kuvataideakatemian opintopalveluissa torstaina 20.8.2020.

Paikka: Kuvataideakatemian opintotoimisto, 5. krs., Elimäenkatu 25 A, Helsinki.

Aikataulu:
klo 10-11 sukunimi A-G
klo 11-12 sukunimi H-I
klo 13-14 sukunimi K-O
klo 14.15-15.45 sukunimi P-Ö

Opintotoimistoon voi olla jonoa, joten varaudu odottamaan omaa vuoroasi. Tulethan sukunimesi mukaisena aikana. Ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja passikuvan kokoinen valokuva itsestäsi Kuvataideakatemian sisäistä opiskelijaluetteloa varten.

Voit pyytää vastaanoton yhteydessä virkailijan allekirjoitukset ja yliopiston leimat mahdollisiin opiskelija-alennushakemuksiin. Vierailun yhteydessä saat väliaikaisen opiskelutodistuksen, jota voit tarvita esim. opiskelija-asuntoa varten ja jolla saat alennusta esim. opiskelijaruokalassa siihen asti, kunnes saat tilaamasi opiskelijakortin. Opintotoimistokäynnin jälkeen voit noutaa sähköisen kulkuavaimen KuvAn infosta, 1. kerros.

 

Orientoivat opinnot ja tuutorointi
 

Taideyliopiston kaikkien uusien opiskelijoiden yhteinen orientaatiopäivä on pe 21.8.2020.

Kuvataideakatemian orientoivat opinnot alkavat maanantaina 24.8.2020 (paikka: Kuvataideakatemia, Elimäenkatu 25 A, Helsinki). Heti ensimmäisellä viikolla käynnistyy myös kaikille uusille ensimmäisen vuoden opiskelijoille yhteinen johdantokurssi (Mylly), joka kestää koko syksyn. Varsinainen opetusalue (maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka tai tila-aikataiteet) valitaan joulukuussa, ja siirtyminen opetusalueisiin tapahtuu tammikuussa 2021.

Kuvataideakatemian orientaatio järjestetään suomeksi ja englanniksi. Alustavaa tietoa ohjelmasta alla. Tarkka ohjelma julkaistaan tällä sivulla elokuussa. Tarvittaessa on mahdollista osallistua orientaatioon 24.-25.8. myös etäyhteydellä. Tästä lisätietoa elokuussa.

Ma 24.8.2020 klo 9-16
Ohjelmassa mm. dekaanin tervehdys, tietoa opiskelusta Kuvataideakatemiassa, Taideyliopiston ylioppilaskunnasta, tiloista, IT-palveluista ja avoimesta kampuksesta.

Ti 25.8.2020 klo 9-15
Ohjelmassa mm. opiskelijan hyvinvointi, tietoa kirjastosta, viestinnästä, näyttelykäytännöistä ja teknisestä tuesta.

26.-28.8.2020
Johdatus taiteelliseen työskentelyyn (Mylly) alkaa.

 

Opiskelijatuutorit

Opiskelijatuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena opintojen alussa. He tukevat uusien opiskelijoiden orientoitumista Kuvataideakatemiaan ja Taideyliopistoon sekä tutustuttavat heidät opiskeluun ja opiskelijaelämään. Tuutorit järjestävät mukavaa ohjelmaa opintojen alussa.

Lisää tuutoreista ja opiskelijatoiminnasta TaiYo:n fuksioppaasta