Tervetuloa opiskelijaksi Taideyliopistoon!

 

Ihmisiä Bio Rex -rakennuksen aulassa

Onnittelut – olet läpäissyt Taideyliopiston tiukat opiskelijavalinnat ja liittymässä joukkoomme. Me uskomme mahdollisuuksiisi menestyä taiteiden vaativassa mutta innostavassa maailmassa.

Edessäsi on elämänvaihe, jossa on valtavasti mahdollisuuksia. Millaiseksi taiteilijaksi, pedagogiksi tai taiteen asiantuntijaksi haluat kehittyä ja mitä mahdollisuuksia hyödyntää? Haasteellisia kysymyksiä, joiden kanssa et ole yksin. Taideyliopiston koko henkilökunnan puolesta voimme luvata, että pyrimme käyttämään kaiken osaamisemme ja kokemuksemme tukeaksemme sinua omien mahdollisuuksiesi ja tavoitteittesi tunnistamisessa sekä oikeiden ratkaisujen tekemisessä. Ja tietenkin haluamme tarjota parhaan mahdollisen opetuksen oppimisprosessisi tueksi.

Kun aloitat opintosi, olet Taideyliopiston kolmesta akatemiasta koostuvan yhteisön jäsen. Samalla olet myös oman akatemiasi opiskelija ja oman taiteenalasi ympärille muodostuvan pienemmän yhteisön jäsen. Kuulut siis samanaikaisesti moneen ryhmään ja voit niiden puitteissa löytää hengenheimolaisiasi, joiden kanssa on hyvä tehdä työtä, jakaa arkea, kehitellä taiteellisia ideoita ja vaikuttaa yliopiston toimintaan.

Tervetuloa yhteisöömme – ole aktiivinen ja tee siitä sellainen kuin haluat!

Dekaanit Jan Kaila, Maarit Ruikka ja Kaarlo Hildén

Mikä Taideyliopisto?

 

Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivät vuoden 2013 alussa Taideyliopistoksi. Taideyliopiston tehtävä on vaalia taideperinnettämme ja kouluttaa taiteilijoita, joiden työskentely tuo yhteiskuntaan uusia näkökulmia, ajattelumalleja, hankausta ja elinvoimaa. Opiskelijoita on yhteensä noin 2100. Taideyliopistossa voi syventyä kasvattamaan omaa erityisosaamistaan ympäristössä, jossa eri taidealat voivat ammentaa toisiltaan. Kolmen akatemian yhdistyminen Taideyliopistoksi näkyy taiteiden välisen yhteistyön lisääntymisenä.

Opiskelijoiden liikkuvuus Taideyliopiston sisällä ja monimuotoiset opintopolut ovat keskeinen osa Taideyliopiston ajatusta. Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä opintoihin sisältyvissä monitaiteisissa produktioissa sekä valita kursseja myös toisten akatemioiden tai Taideyliopiston yhteisestä opetuksesta siten kuin omat tutkintovaatimukset sen mahdollistavat.